• Wednesday, March 08, 2006
    Formule 1 deelnemers 2006
    <>
    Wie rijdt waar in 2006? Hier vind je het overzicht. En veel foto's van de nieuwe auto's!

    Op 10 januari reed Renaults nieuwe wapen, de R26, haar eerste ronden op het circuit van Jerez. De wereldkampioenen lijken opnieuw een snelle en betrouwbare auto te hebben. Zowel Alonso, Fisichella en derde rijder Kovalainen hebben op de verschillende Spaanse testcircuits snelle tijden neergezet. Dat de wagen ook veel ronden af kon leggen zonder stuk te gaan, bewijst dat Renault haar huiswerk goed heeft gedaan. Of Alonso zijn titel hiermee kan prolongeren valt nog te bezien, maarhet ziet er in ieder geval veelbelovend uit voor teambaas Flavio Briatore en zijn strijders.

    <>Renault
    <>Rijders: F. Alonso (Spa), G. Fisichella (Ita)
    Testrijders: H. Kovolainen (Fin)
    Motor: Renault
    Banden: Michelin
    Meer foto's


    McLaren kent een zware winter. Mercedes kon de V8 pas later testen dan de bedoeling was en toen die eenmaal achter in de nieuwe MP4/21 lag, bleek hij in vermogen en betrouwbaarheid ernstig tekort te komen. Kimi Raikkonen klaagde al openlijk over Mercedes en dat lijkt enigszins geholpen te hebben. De laatste twee weken heeft het team uit Woking duidelijk progressie geboekt. De snelheid lijkt er nu aardig in te zitten, maar of McLarens achilleshiel van vorig jaar, de betrouwbaarheid, nu onder controle is, is nog de vraag.

    <>McLaren<>
    Rijders: K. Raikonen (Fin). J.P. Montoya (Col)
    Testrijders: P. de la Rosa (Spa), G. Paffett (GB)
    Motor: Mercedes-Benz
    Banden: Michelin
    Meer foto's


    De Rode Brigade wil revanche. Vorig jaar wonnen ze welgeteld één race en dat was ook nog eens een cadeautje van Michelin. Michael Schumacher heeft in Felipe Massa een nieuwe teamgenoot en de jonge Braziliaan staat te popelen om zich te bewijzen tegenover de oudste, meest ervaren en meest succesvolle coureur van het veld. In de wintertests lijkt Ferrari wat dichter bij haar concurrenten te komen, maar Schumacher heeft tijdens de test in Bahrein te maken gehad met een onbetrouwbare Ferrari 248 F1. Pas op de laatste dagen kon de Duitser veel ronden rijden. Bandenleverancier Bridgestone zal ook proberen de nederlaag van vorig jaar om te zetten in succes. Het feit dat Toyota en Williams overgestapt zijn naar het Japanse rubber helpt ook zeker bij de ontwikkeling van de banden.

    <>Ferrari<>
    Rijders: M. Schumacher (Dui), F. Massa (Bra)
    Testrijders: L. Badoer (Ita), M. Gene (Spa)
    Motor: Ferrari
    Banden: Bridgestone
    Meer foto's


    Toyota viel niet echt op, deze winter. Dat zegt overigens niks over de werklust van de mannen uit Keulen, want de TF106 maakte eind november haar debuut al. De wagen heeft inmiddels alweer een compleet nieuw aërodynamicapakket en wordt constant doorontwikkeld. Toyota heeft aangegeven dit jaar hun eerste zege te willen binnenhalen en gezien de progressie die ze afgelopen jaar lieten zien, is dat niet ondenkbaar. Ralf Schumacher en Jarno Trulli stonden zelden boven aan de tijdenlijsten, maar Toyota lijkt in alle stilte een zeer solide pakket in elkaar gezet te hebben.

    <>Toyota<>
    Rijders: R.Schumacher (Dui), J. Trulli (Ita)
    Testrijders: O. Panis (Fra), R. Zonta (Bra)
    Motor: Toyota
    Banden:  Bridgestone
    Meer foto's


    Williams heeft veel veranderingen ondergaan. Het team heeft een nieuwe motor (Cosworth) en is overgestapt naar Bridgestone. Ook heeft Williams een nieuwe coureur in de vorm van Nico Rosberg. Deze zoon van de wereldkampioen van 1982 moet het Mark Webber lastig gaan maken. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar het debuut van de blonde Fin met Duits paspoort. Williams heeft in de wintertests laten zien dat de samenwerking met haar nieuwe motorleverancier goed verloopt en er lijkt een frisse wind door het team te waaien.

    <>Williams<>
    Rijders: M. Webber (Aus), N. Rosberg (Fin)
    Testrijders: N Karthikeyan (India), M. Wurtz (Oos)
    Motor: Ford-Coshworth
    Banden: Bridgestone
    Meer foto's


    Het team dat bekend stond als BAR, maar nu volledig in handen is van Honda, kent een uitstekende winter. De nieuwe RA106 is snel en betrouwbaar en de coureurs Jenson Button en Rubens Barrichello vormen een sterk duo. Jenson Button heeft in de winter de meeste kilometers afgelegd van iedereen en wil heel, heel graag zijn eerste Grand Prix winnen. De komst van Barrichello zal Honda geen kwaad doen. De Braziliaan heeft races gewonnen en kan een prima vuurtje onder het achterste van Button aansteken. Honda kan mooie dingen laten zien, dit jaar. Wereldkampioen Fernando Alonso heeft het Japans-Britse team al aangegeven als een van zijn belangrijkste concurrenten en dat zegt hij natuurlijk niet zomaar.

    <>Honda.>
    Rijders: R. Barichello (Bra), J. Button (GB)
    Testrijders: A. Davidson (GB)
    Motor: Honda
    Banden: Michelin
    Meer foto's


    Het frivole Red Bull lijkt haar grootste overwinning al behaald te hebben. Wondertekenaar Adrian Newey is weggekaapt bij McLaren en moet Red Bull helpen op de weg naar succes. Of dat dit jaar als gaat lukken, valt te betwijfelen. Newey heeft nog maar weinig invloed kunnen hebben op de RB2 van dit jaar. Het team kende een moeilijke winter door problemen met de koeling. Een nieuw bodywork moet daar verandering in brengen en volgens het team gaat het nu de goede kant op. Het is te hopen voor de coureurs David Coulthard en Christian Klien dat dat ook daadwerkelijk het geval is. Derde coureur is onze landgenoot Robert Doornbos. Hij zal op de vrijdag in actie komen en wil op die manier natuurlijk doorstromen naar een racezitje.

    <>Red Bull<>
    Rijders: D. Coulthard (GB), C.Klien (Oos)
    Testrijders: R. Doornbos (Ned)
    Motor: Ferrari
    Banden: Michelin


    BMW heeft Williams verlaten en is een eigen team begonnen. Het heeft Nick Heidfeld meegenomen als eerste coureur. Ex-wereldkampioen Jaqcues Villeneuve vergezelt hem bij de Beierse fabrikant. De BMW heeft in de tests bij vlagen aardige dingen laten zien, maar het team heeft geen bijzonder hoge verwachtingen van haar eerste seizoen. Het team begint vanaf nul en zal zich langzaam moeten opwerken. Nick Heidfeld onderstreepte deze houding: "Als racerijder ben ik gebrand op succes, maar we moeten realistisch blijven. Het belangrijkste is dat we hard werken en gestaag progressie boeken".

    <>BMW Sauber
    <>Rijders: N. Heidfeld (Dui), J. Villeneuve (Can)
    Testrijders: R. Kubica (Pol)
    Motor: BMW
    Banden: Michelin
    Meer foto's


    Midland wil groeien. Het team was vorig jaar vooral met Minardi in gevecht om de één na laatste startrij en dat willen ze dit jaar anders hebben. Het team heeft Christijan Albers gehaald om de gelederen te versterken. Hij krijgt te maken met de Portugees Tiago Monteiro, die vorig jaar ook bij Midland reed. Midland heeft aangegeven graag een middenmoter te willen worden en regelmatig punten te willen scoren. De wintertests laten zien dat er vooruitgang is naarmate er meer ronden gereden worden.

    <>Midland
    <>Rijders: T. Monteiro (Por), C. Albers (Ned)
    Testrijders: M Winkelhock (Dui), A Sutil (Dui), R Rusinov (Rus), G Mondini (Zwi)
    Motor: Toyota
    Banden: Bridgestone
    Meer foto's


    Minardi is overgenomen door Red Bull om als een B-team te fungeren. Onder de naam Scuderia Toro Rosso zal het een kweekvijver moeten worden voor jong talent. Het heeft in de winter laten zien dat er soms heel aardige rondetijden neergezet kunnen worden en jonge honden Liuzzi en Speed willen zichzelf maar al te graag bewijzen. Dat het team het beter gaat doen dan Minardi lijkt buiten kijf te staan, maar hoe veel beter?

    <>Toro Rosso<>
    Rijders: V. Liuzzi (Ita), S.Speed (USA)
    Testrijders: N. Jani (Zwi)
    Motor: Ford-Coshworth (V10)
    Banden: Michelin


    Aguri Suzuki heeft met de steun van Honda zijn eigen team neergezet en heeft net op tijd de auto's min of meer klaar voor Bahrein. Het team is een volledig Japanse outfit met Takuma Sato en Yuji Ide als coureurs. Of het team enige kans heeft, valt te bezien. Zeker in de eerste races hoeft er weinig verwacht te worden. Super Aguri rijdt immers met een oud Arrows-chassis uit 2002. Echter, als Honda voldoende steun biedt en de coureurs voldoende in hun mars hebben, zou er op de lange termijn wel eens iets leuks uit kunnen groeien.

    <>Super Aguri<>
    Rijders: T. Sato (Jap), Y. Ide (Jap)
    Testrijders:  -
    Motor: Honda
    Banden: Bridgestone

    <>
    posted by Tony Ramos @ 10:43 AM  
    0 Comments:
    Post a Comment
    << Home
     

    ===================== =====================

    =====================
    =====================
    =====================
    ==================== ====================

    This Day in History

    ====================== ===================
     
    About Me

    Name: Tony Ramos
    Home: Purmerend, NH, Netherlands
    About Me:
    See my complete profile
    Google
    Web Tony's Place

    Schrijf je in voor dit Blog


    Powered by FeedBlitz

    Cont@ct Me
    Previous Post
    Archives
    ########
  • Mijn Bladwijzers!!!
  • Designed by Tony