• Saturday, June 18, 2011
    HTC Sensation review
    Het wachten is voorbij, want met de HTC Sensation is de eerste dual-core smartphone voor het Taiwanese merk een feit. De Sensation ging een week geleden nog schuil onder de naam Pyramid, waar al verschillende foto’s van waren uitgelekt, de laatste weken. We hadden dus al een beetje een idee wat ons te wachten stond. Tijdens het HTC event in London is de Sensation officieel aangekondigd met zijn 1,2 GHz dual-core processor, Android 2.3.3 besturingssysteem en niet te vergeten de vernieuwde HTC Sense UI versie 3.0.



    De HTC Sensation is het nieuwe vlaggenschip van HTC voor het jaar 2011 en gaat direct de concurrentie aan met alle andere dual-core smartphones van Samsung en LG. Het kan gezien worden als de opvolger van de Desire HD, die het kopstuk was eind 2010. Het beschikt over een qHD 4,3 inch Super LCD scherm met een resolutie van 540 bij 960 pixels. Het design is afgewerkt met een aluminium volledig behuizing. Nou volledig, HTC erkent wel dat de achterkant van het toestel los eraf te halen is om toegang te krijgen tot de batterij en geheugenslot.
    Hardware

    De afmetingen van de HTC Sensation zijn iets verschillend van de Desire HD, met 126 x 65,4 x 11,3 millimeter. Ondanks zijn grote scherm en afmetingen is de Sensation toch erg licht van stuk met 148 gram. Ter vergelijking, de Desire HD weegt 164 gram. Een groot pluspunt dus!

    Zoals gezegd is de resolutie van de HTC Sensation maar liefst 540 x 960 pixels. Om bij de vergelijking te blijven met de Desire HD, de resolutie van de voorganger is 480 x 800 pixels. Het scherm van de Sensation produceert werkelijk een zeer scherp beeld met schitterende kleuren. Daar boven op is het scherm gemaakt van het ijzersterke Gorilla Glass, wat het toestel beschermt tegen val en krasschade.
    Connectiviteit

    Met het HSDPA netwerk kunnen download snelheden behaald worden tot en met 14,4 Mbps en uploads tot 5,76 Mbps. Daarnaast beschikt de Sensation over WiFi 802.11 b/g/n, waarmee optimaal gebruik kan maken van draadloze netwerken, om grote snelheden mee te behalen.
    HTC Sense

    Wellicht een van de grootste aanpassingen is HTC’s eigen schil. HTC Sense 3.0 zal als eerst te bewonderen zijn op de HTC Sensation. Voor de rest is bekend dat ook de Flyer tablet en de HTC Evo 3D ook over deze versie gaan beschikken na de release. We hebben er al een artikel aan gewijd, waarin de features van Sense 3.0 worden uitgelegd voor de Sensation. Nog even in het kort: het lockscreen is veranderd naar een activitatie wiel, waar snelkoppelingen naar gesleept kunnen worden voor een snelle start. Ook de animiaties zijn veranderd, als je nu scrolled tussen de homescreens, krijg je een 3D effect. Ook zijn er 3D widgets te vinden als het weer, aandelen en Friend stream widget. Ook is de komst van HTC Watch nieuw, waarmee je direct video’s kunt downloaden en bekijken.

    Camera

    De HTC Sensation beschikt over een 8.0 megapixel camera met dubbele LED flitser, net als op de Desire HD. Wat wel nieuw is de extra VGA camera aan de voorkant, die ideaal is voor videobellen. Tevens is het nu mogelijk om video’s op te nemen en af te spelen in Full HD 1080p. De kwalteit van de foto’s en video’s is zeer indrukwekkend, maar de camera op de Sensation heeft nog een andere unieke feature. Zo is het toestel voorzien van “Instant Photo”, en hier kunnen foto’s gemaakt worden zonder enige vertraging. Ideaal dus voor als je een aantal foto’s achter elkaar wilt maken. Deze feature is bovendien uniek in de wereld van de smartphones.

    Processor

    In de intro werd de processor al even aangehaald, maar de Sensation beschikt dus over een 1,2 GHz dual-core Qualcomm MSM 8560 processor. Dit maakt de processor qua kloksnelheid op dit moment tot de snelste van de markt, samen met enkele anderen, zoals de HTC Evo 3D en de Samsung Galaxy S2.
    Batterijduur

    Gebruikers van de HTC Desire HD zullen kunnen beamen dat de batterijduur nogal van korte duur is. Met de Sensation is dit niet het geval, zo lijkt het met de grotere 1520 mAH batterij. De grootste capaciteit die ooit in een telefoon is geplaatst. Hopelijk vertaalt dit ook in een langere batterijduur. HTC zelf geeft een standy tijd van 350 uur voor zijn vlaggenschip.
    [Show as slideshow]
    htc-11-sensation-0264
    htc-sensation3view
    htc-sensationleft
    htc-sensationright
    htc-sensationunibody
    htcsensation4gangleback
    htcsensation4gstraightback
    image1
    HTC Sensation
    image3
    image4
    HTC Sensation
    image6
    Geheugen

    Aan boord van de HTC Sensation bevindt zich standaard 1 GB ROM en 768 MB RAM geheugen. Dit moet genoeg zijn om optimaal van de snelheid gebruik te maken. Volgens HTC wordt er ook een 8 GB geheugenkaart standaard bijgeleverd, wat ook het geval was bij de Desire HD. Optioneel kun je tot maximaal 32 GB geheugen bijkopen voor de microSD ingang.

    Naast de microSD ingang beschikt de HTC Sensation ook over een Micro-USB poort, MHL voor USB en HDMI connectie.
    posted by Tony Ramos @ 7:30 AM  
    0 Comments:
    Post a Comment
    << Home
     

    ===================== =====================

    =====================
    =====================
    =====================
    ==================== ====================

    This Day in History

    ====================== ===================
     
    About Me

    Name: Tony Ramos
    Home: Purmerend, NH, Netherlands
    About Me:
    See my complete profile
    Google
    Web Tony's Place

    Schrijf je in voor dit Blog


    Powered by FeedBlitz

    Cont@ct Me
    Previous Post
    Archives
    ########
  • Mijn Bladwijzers!!!
  • Designed by Tony